Hvordan kan jeg forsvare mig?

Brug af Shinson Hapkido handler om at forsvare sig bedst muligt, hvis det er nødvendigt. Det bedste forsvar er, ikke at være der, hvor angrebet finder sted. Men hvis man kommer i en situation, hvor det ikke er muligt at løbe væk, så er det vigtigt at være forberedt.

Træningen omfatter mange forskellige aspekter, som kondition, smidighed, selvtillid, balance, sammenhold, filosofi og selvforsvarsteknikker bl.a.:

Alder

Alle kan træne Shinson Hapkido. Dog vejleder trænerne om mulighederne omkring modenhed og motorik hvis udøveren er under 6 år. Vi har mange yngre udøvere, der er startet sammen med deres forældre der senere kan træne på lige fod med andre i aldersgruppen.

Su

Frigørelsesteknikker – Su teknikkerne består af bevægelser som gør det muligt at slippe fri fra angriberens greb om bl.a. hånd­led, tøj og hals. Desuden indgår tryk på nervepunkter og lås, som en naturlig del, af det at komme væk fra modstanderen.

Gigu Su

Shinson Hapkido indeholder teknikker med div. genstande (Bl.a. stav, bælte, vifte og kniv).
Træning med genstande fx stav, kræver opmærksomhed og en klar ånd.
Træningen begynder med en indre meditation (Myong sang).
Gennem staven, bliver rækkevidden og slagkraften forhøjet. Derfor må der ikke ”leges” med staven.
Staven skal behandles som en del af ens egen krop. Kun hvis krop, energi, hjerte/ånd og genstand, er forsamlet, kan teknikkerne blive levende og harmoniske.

Danjeon Hohupbop

Maveåndedrætsteknikker – Intensivt åndedræt til og fra den nedre del af maven (Danjeon), intensivere energien lige under navlen, styrker hele kroppen, og klarer hjerte og ånd op

Nakbop

Fald – som er en del af frigørelsesteknikkerne.
Måske bliver man selv skubbet eller kastet, og så er det nødvendigt at kunne falde, så man lander blødt og ikke slår sig unødigt. Ved at træne faldteknikker, lære vi at falde som katte gør – uden frygt, naturligt og blødt. Dermed kan vi få tillid til jorden, og slippe indre spændinger.

Sugi Sul/Jok Sul

Hånd- og benteknikker – Shinson Hapkido hånd- og benteknikker er naturlige bevægelser, som kan blive brugt til gymnastisk, massage og selvforsvar. Oprindeligt er disse teknikker udvundet af sundhedsmæssige grunde. Men kan i nødstilfælde blive brugt som et effektivt selvforsvars våben.

Son

Meditation – Son betyder indre ro og afslappelse. Igennem intensiv indre koncentration, kan en ny følsomhed blive fundet, hvilke vil hjælpe til at kontrollere op- og nedturene i livet. Med dette menes Son kan blive et effektivt middel i hverdags livet.

Kihap

Kihap er et energiskrig fra maven. Kihap tjener til at aktivere KI (energi) og bringer krop og sjæl i harmoni. Det hjælper til at styrke koncentrationen og til at frigive energi. Et ægte kihap er fyldt af indre styrke og lyder ikke aggressivt. Ved energiskriget kan man befri sig selv fra indre frygt og spændinger. I tillæg styrkes hjertet og lungerne.

Sonsanim Ko. Myong – Grundlæggeren af Shinson Hapkido

Født I 1953, Sonsanim (son-mester) Ko. Myong startet sin uddannelse i Son (Buddhistisk meditations øvelse, også kendt som Zen) og den traditionelle Koreanske helingskunst kendt som (indre og ydre) selvforsvar, der senere er navngivet Hapkido og Taekwondo.

Han har studeret i mange klostre og Dojangs (Kampkunst skoler) ved Soul. Som hans lærere, er Stormester Chong Hwa (Son) og Park Hyun-Soo (Hapkido). Han fik også indsigt i anden traditionel kunst fra hans hjemland såsom: kultur, visdom og mange andre, ved hyppige besøg I klostre og skoler I hele landet.

Fra 1976 til 1978 Har han medlem af ”National Team of the Korea Hapkido Association” og blev national mester. I 1977 fik han 5. dan i Taekwondo og i 1978, 6. dan I Hapkido

Tidligt i 1978 blev Sonsanim (son-mester) Ko. Myong inviteret til at undervise selvforsvar i Europa, hvor han grundlagde ”Kung Jung Mu Sul Hapkido”, som 10 år senere blev omdøbt til det vi kender i dag: ”Shinson Hapkido”.

I dag, er flere af hans egne elever selv blevet til lærere, spredt udover hele Europa (Danmark, Belgien, Holland, Østrig, Switch, Spanien og Tyskland). Selv i Peru er der blevet åbnet en Shinson Hapkido Skole.

Med Shinson Hapkido, vil Ko. Myong guide mænd og kvinder gennem vejen til: fred, naturligt liv, balance og harmoni mellem menneske og natur – En sti, åben for ALLE.